Høstens sprell

Jeg har mye spennende å glede meg til både i høst og til neste vår: To solokonserter med et ganske krevende program i regi av Siljustøl museum og Valenheimen har fått meg til å ville tilbringe mye tid ved klaveret denne høsten. Jeg har gitt meg i kast med Griegs g moll Ballade og er dermed offisielt tilbake i sadelen! Bergen Filharmoniske Orkester har blitt en av mine gode samarbeidspartnere i forbindelse med lyttekursene. Sist men ikke minst gleder jeg meg urmye til å prøve ut samarbeid med vinspesialisten Ingvild Tennfjord. Vi skal  utforske hvordan det å smake vin og lytte til musikk har mange likheter. En slurk vin og et musikkstykke kan ha mye mer dybde enn det vi ofte tar oss tid til å oppleve.

2015
Konsertforedrag
:
Fartein Valen, Edvard Grieg, Harald Sæverud og Geirr Tveitt
Guaita favner om de fire store vestlandskomponistene som hadde klaveret som hovedinstrument, og deler både musikk og refleksjoner fra pianokrakken i Valens og Sæveruds egen stue.
Søndag 15. november kl 20:00 Valenheimen, Sveio
Tirsdag 17. november kl 19:00 Siljustøl Museum

Lyttekurs
Tirsdag 27. oktober 2015
18:00-20:00
Billettsalg
Foredrag ved Annabel Guaita

Bergen Offentlig Bibliotek, Musikkavdelingen
Wolfgang Amadeus Mozart Symfoni nr 40 Kv 550

Vil du loses inn i en verden av skjønnhet og dramatikk? Nå har du mulighet til å bli med på en unik oppdagelsesferd i Mozarts 40. symfoni. Torsdag 29. oktober kan du høre musikken spilt av Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen.

Det finnes ingen fasit på hvordan man lytter til musikk. Noen drømmer seg bort, noen sovner. Noen får assosiasjoner mens andre ser farger. Musikk kan ikke tas på, smakes eller sees og krever derfor et spesielt nærvær for å bli inntatt i fulle drag. Vi må koble oss på – fra første tone. I denne symfonien tar Mozart oss med på en reise gjennom dramatiske og vakre tema og skaper kontraster og eksplosjoner. Disse hendelsene skjer ikke isolerte, men som konsekvenser av hverandre og det er disse forbindelsene vi skal oppdage. Gjennom pianoet skal jeg lose alle gjennom del for del. Vi skal finne ”gullet”! Og det er mye å hente, tro meg. Mozart visste hva han gjorde.

Når vi har fått musikken godt under huden og godt inn i ørene skal vi sammenligne to veldig forskjellige innspillinger. Det er nesten helt utrolig at det er samme stykke når vi bit for bit skal høre vekselvis Nikolaus Harnoncourt og Leonard Bernstein stå med dirigentpinnen. Da blir det også kjempegøy å gå på konsert med Bergen Filharmoniske Orkester to dager senere og oppleve musikken spilt live. Da har du fått enda en grunn til å koble deg på musikken – fra første øyeblikk!»

Torsdag 29. oktober kl. 19.30 kan du høre dirigenten Jan Willem de Vriend og Bergen Filharmoniske Orkesters tolkning av Mozarts 40. symfoni i Grieghallen. På konserten får du også høre en annen Mozart-symfoni, nr. 25, i tillegg til verker av Haydn og Mendelssohn.

Les mer om konserten på
http://harmonien.no/konserter-og-billetter/2015/10/tilbake-til-roettene-mozart-og-haydn.

Billetter

2016

Tirsdag 19. januar 2016Ingvild
18:00-20:00
”Vin og musikk”
Grand Hotel Terminus
Påmelding: mer info kommer…

Vinkjenner Ingvild Tennfjord og pianist Annabel Guaita går sammen om å utforske hvordan det å smake vin og lytte til musikk har mange likheter. En slurk vin og et musikkstykke kan ha mye mer dybde enn det vi ofte tar oss tid til å oppleve. Hva er kjennetegnet til Mozart? Hvordan smaker Beethoven? Bli med og snus, smak og lytt deg fram til en verden av nytelse, der vinen fremhever musikken, og tonene hjelper deg forstå vinen.

torsdagskonserten 21. januar kan du oppleve Bergen Filharmoniske Orkester spille musikk av de samme komponistene som vi gjennomgår på kurset.

Komponistsamtale 7.april Bergen Filharmoniske Orkester
Samtale med komponisten Lera Auerbach som skriver et nytt verk for fiolin, orkester og kor og urpremieren blir på denne konserten. Samtalen finner sted i foajeen og varer ca. 20 min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s